Hoy cerrado 972 47 73 88 663504332 663504332
Tiempo de lectura 2 min.

* De què parlem?

L’homeopatia és un mètode terapèutic que consisteix a administrar al pacient dosis mínimes d’una substància per tal de guarir-lo de la seva malaltia. Aquesta medicina va ser desenvolupada ja fa molts anys pel doctor alemany Samuel Hahnemann, basant-se en la llei de la similitud. El més interessant d’això és que la substància, si és administrada a un individu sa a dosis altes, li provocarà simptomatologia patològica (acció toxicològica), i en canvi, administrada a dosis infinitessimals o molt petites a un pacient amb els mateixos símptomes, aquests desapareixen (acció curativa).

Les substàncies que es fan servir per fer els medicaments homeopàtics són tant d’origen vegetal, mineral com animal. Quan es fabriquen, aquestes substàncies són diluïdes i dinamitzades per agitació, segons un mètode estandarditzat, la qual cosa els dóna poder curatiu.

Aquestes dosis tan petites són suficients per donar un estímul al cos i accelerar l’autocuració. L’experiència serveix per constatar que tot i l’alta dilució de les substàncies que s’empren, es manté l’efecte terapèutic. Avui dia, la ciència encara no pot explicar perquè una dosi tan petita és curativa, ni com actua.

En el fons, el que pretén l’homeopatia és poder arribar a tractar tothom de qualsevol patologia, independentment de la seva edat. Els medicaments homeopàtics tenen una tolerabilitat excel·lent i ofereixen molta seguretat. Per tant, estan exempts d’efectes no desitjables, de manera que són aptes a qualsevol edat.

En la pediatria aquest medicaments homeopàtics són especialment atractius. Ofereixen la seguretat desitjada i a més són una via per estimular l’organisme. Hi ha molts símptomes i dolències que es poden tractar amb homeopatia (tos, congestió nasal, febre, etc.), amb bons resultats. Així mateix, processos totalment normals en la infància es poden alleugerir (dentició, còlics del lactant...)

Dins del grup d’especialistes en terapèutica homeopàtica trobem diferents tendències. Alguns opten per fer una història al pacient i, en vista de la informació obtinguda, li prescriuen un sol medicament, que fa que l’organisme reaccioni i li curi totes les dolències. En general fan servir dilucions altes (unicistes). D’altres, a part de fer servir el remei de base segons la tipologia del pacient, escullen altres medicaments homeopàtics per alleugerir la simptomatologia i obtenir una millora més ràpida en processos aguts (pluralistes). Finalment, hi ha altres escoles que prefereixen usar productes diversos i que l’organisme agafi els que necessita (complexistes).

Encara que l’homeopatia presenta totes aquestes característiques a què ens hem referit, cal no oblidar que la medicina convencional o al·lopàtica és fonamental en determinats processos i que cal usar remeis dels dos tipus conjuntament. En aquests casos, l’homeopatia no seria suficient usada sola però sí que pot ajudar a aconseguir la millora més ràpidament.

* RECORDEM QUE…

>>  L’homeopatia és un mètode terapèutic que fa servir medicaments homeopàtics, diferents als de la medicina clàssica

>> Aquest medicaments homeopàtics es basen en dosis infinitessimals de substàncies que, usades en un individu malalt, poden guarir-lo. Però aquestes mateixes substàncies que curen, emprades en un individu sa i a dosis altes li provocarien una acció toxicològica.

>> Els medicaments homeopàtics tenen una excel·lent  tolerabilitat i ofereixen molta seguretat.

>> Cal no oblidar que la medicina convencional o al·lopàtica és fonamental en determinats processos i que cal usar remeis dels dos tipus conjuntament. En aquests casos l’homeopatia serveix per aconseguir una millora més ràpida.

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios