Hoy cerrado 972 47 73 88 663504332 663504332

12 de març de 2015 - DIA MUNDIAL DEL RONYÓ

06/03/2015
El proper dijous dia 12 de març és pretén conscienciar a la població de la importància de controlar el funcionament dels nostres ronyons.

Quan els ronyons no funcionen correctament es produeix l'acumulació d'aigua i substàncies que, en condicions normals, serien eliminades de l'organisme a través de l'orina. Es tracta d'una mena de "colador" que filtra el que no interessa i reté el que és realment important (minerals, vitamines,etc)..

Per causes molt diverses aquests filtres poden funcionar malament. A vegades ho fan de cop, com a resultat de procesos inflamatoris, per exemple. Però també es pot tractar d'un deteriorament progressiu, com és el cas de la hipertensió o la diabetis. 

Un 10% de la població adulta de l'Estat Espanyol pateix un deteriorament crònic de la funció renal, en més o meys mesura. Això ens ha de fer pensar en que és de gran importància portar una vida saludable. Ens ajudarà al bon funcionament de tot el nostre cos. A més, si som diabètics o tenim hipertensió, cal que mesurem periòdicament el nivell de glucosa i de tensió arterial, que en cas de no està controlats deteriorarien el funcionament del nostre sistema renal.