13 de juny - DIA EUROPEU DE LA PREVENCIÓ DE CÀNCER DE PELL

11/06/2014

Arribada la temporada estival, el sol ens aporta sensació de benestar. Però cal que prenguem les mesures adients per evitar danys posteriors a la nostra pell. Informem-nos abans de les exposicions perllongades al sol!!!

Aquesta jornada va encaminada a concienciar-nos de la importància d’uns bons hàbits, pel que fa a l’exposició solar. Cal recordar que la nostra pell te memòria de les successives vegades que l’hem sotmès a un sol excessiu. L’associació de l’aparició dels diferents tipus de càncer cutani amb l’exposició a la radiació solar ens fa pensar en que una fotoprotecció adequada protegeix del dany d’aquesta radiació.

Cal evitar, doncs, l’exposició directa al sol durant períodes llargs, especialment de 10:00 am a 4:00 pm, que és quan és més intensa. A més, recordem que, el que hi hagi núvols no exclou la irradiació, ja que la radiació els pot atravesar igualment i reflexar-se en l’aigua, la sorra i la neu.

L’índex de llum ultraviolada medeix la intensitat de la radiació en una àrea determinada. Com més alt és l’índex, tant més alt és el risc de cremada solar i de dany a la pell.

Per a més informació podeu consultar el nostre consell de salut de protecció solar i de radiació solar, en la nostra web.