Avui: 09:00-13:30 h 972477388 663504332 663504332
Temps de lectura 2 min.

* De què parlem?

Tots sabem que quan un medicament surt al mercat ha passat tot un procés d’investigació per assegurar-ne l’eficàcia, l’efectivitat i la seguretat. No obstant això, l’ús que se’n fa a vegades no és l’òptim i els resultats obtinguts són diferents dels esperats. Els motius poden ser diversos, però el fet de no prendre el medicament correcte, de la manera correcta i en el moment correcte pot fer fracassar un tractament totalment indicat per a la nostra malaltia.

Quan anem al metge, ell ens diagnostica la patologia i ens estableix un tractament. En la recepta ens dóna la informació necessària per poder seguir-lo. Però a vegades no ens queda prou clar com actuar, ens oblidem de prendre algunes dosis, deixem la medicació perquè ja ens trobem millor, estem desmotivats per falta de coneixement de la malaltia i dels medicaments... Tot això fa que el resultat de la presa dels medicaments no sigui òptim.

* Què es pot fer per millorar els resultat del tractament?

Hem de fer “diana” prenent el medicament correcte, de la manera correcta i en el moment correcte.

Des de la farmàcia us oferim una manera fàcil de prendre els medicaments. És el que anomenem “Sistemes personalitzats de dosificació” (SPD).

L’SPD és una mena de dosificador setmanal d’un sol ús, higiènic i estable. Es tracta d’un dispositiu de cartró i PVC, en el qual el farmacèutic diposita tota la medicació sòlida que pren el pacient, d’acord amb la posologia prescrita, al llarg de la setmana. Hi queda clarament identificat qui ho pren, amb la seva medicació de cada dia (dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge) i l’hora de la presa (matí, migdia, tarda i nit).

La persona que opta per aquest sistema no només obté la medicació preparada per tota la setmana, sinó que el farmacèutic es compromet a fer una revisió i un seguiment de la medicació del pacient concret, amb l’objectiu de millorar l’ús dels medicaments i poder prevenir i detectar possibles problemes relacionats amb la medicació. Si és el cas, el farmacèutic es posa en contacte amb el metge per intentar solucionar el problema.

Tot això comporta un compromís del pacient o, si escau, del cuidador, a notificar qualsevol canvi que hi hagi en la medicació, per poder-lo registrar i fer els canvis corresponents. No cal dir que el metge ha d’estar al corrent que el pacient fa servir aquest sistema, que li garanteix una administració correcta del medicament.  

* RECORDEM QUE….

>> Si tenim qualsevol problema en la presa dels nostres medicaments podem demanar ajuda al farmacèutic. Ell ens pot preparar un SPD per la setmana.

>> Aquest servei (SPD) consisteix en la revisió i seguiment del tractament, i la posterior col·locació dels medicaments sòlids en uns dispositius especials.

>> A qualsevol persona que prengui molts medicaments o que tingui dificultat en el maneig de la seva medicació li pot ser útil aquest servei.

>> En tots els casos, el pacient o el seu cuidador és comprometen a seguir les pautes indicades pel farmacèutic i a notificar tots els canvis que es produeixin en la medicació. El metge també ha d’estar al corrent que el pacient utilitza un SPD.

>> Per al pacient, l’SPD redueix els errors de medicació en l’administració, evita els problemes en la manipulació dels medicaments i augmenta el control dels problemes de salut.

>> Per al metge, això garanteix l’administració correcta del tractament i li dóna informació avalada pel farmacèutic.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris