Avui: 09:00-13:30 h 972477388 663504332 663504332
Temps de lectura 1 min.

* De què parlem?

Ben segur que heu sentit a parlar del sistema immunitari. Ens referim a la capacitat del nostre organisme de fer front a l’agressió d’agents externs. Gràcies a aquest sistema estem protegits de processos infecciosos causats per bacteris, virus i agents nocius. Quan el nostre organisme s’enfronta a un germen, és capaç de reconèixer l’agent agressor i iniciar una sèrie d’accions encaminades a eliminar-lo. Quan, per la raó que sigui, no pot fer aquesta acció correctament, hi poden haver conseqüències molt importants.

Així doncs, podem parlar de diferents tipus d’immunitat:

- Immunitat innata: Sistema de defensa amb el qual tots naixem.

- Immunitat adquirida: Es desenvolupa quan ens enfrontem a diferents agents nocius.

- Immunitat passiva: L’obtenim a partir de defenses que es produeixen en un cos diferent al nostre. Un exemple n’és la protecció que obtenen els nadons de la llet materna. Confereix protecció immediata però no té efecte a llarg termini.

És interessant saber que la vacunació és un sistema d’immunització que fa desencadenar la resposta immunitària en el cos de la persona que rep la vacuna. 

* Què es pot fer per gaudir d’un sistema immunitari fort?

Sempre recordant que no hem de fer ús de productes que no ens ofereixin prou confiança, és interessant conèixer les propietats que té l’Echinacea purpurea.

És una planta amb flors de color violaci i que pot arribar a tenir una alçada de 150 cm. Se n’utilitza les flors, les fulles i les arrels per fer productes fitoterapèutics. L’efecte principal dels preparats a base d’equinàcia és l’estimulació de les defenses de l’organisme. Serveix per reforçar el nostre sistema immunitari i, per tant, prevenir refredats i grips i afavorir la recuperació de processos febrils de les vies respiratòries.

L’equinàcia té una acció antiinflamatòria i immunomoduladora. Ja hem dit que estimula el sistema immunitari i, per tant, ens pot ajudar en la prevenció en casos de sensibilitat als refredats i com a tractament dels refredats associats a febre.

* RECORDEM QUE….

>> El nostre sistema immunitari ens defensa davant d’agents nocius.

>> La immunitat ens confereix defenses suficients per evitar una infecció o malaltia.

>> L’equinàcia és una planta coneguda des de fa molt que estimula el sistema immunitari.

>> Ens pot ajudar en la prevenció o el tractament de processos catarrals

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris