Avui tancat 972 47 73 88 663504332 663504332
Temps de lectura 1 min.

* De què parlem?

Encara que ens pugui semblar estrany, hi ha microorganismes que viuen en el nostre cos i ens aporten beneficis. Els podem trobar en aliments (làctics fermentats), medicaments (pastilles, càpsules, pols o sobres)  o productes dietètics. Aquests probiòtics, consumits en quantitats suficients, poden ser beneficiosos per a la salut. En principi, en tractar-se d’uns microorganismes que es troben de manera fisiològica en el nostre cos, difícilment poden causar un procés infecciós.

Entre aquests microorganismes, els més coneguts són el Lactobacillus i elBifidobacterium. Per tal que els efectes beneficiosos es notin, cal que en fem un consum regular i prenguem les dosis recomanades. Només els pacients que tenen les defenses compromeses, com els malalts immunodeprimits, necessiten una vigilància especial. 

Actualment els probiòtics han demostrat ser útils en:

- Tractament de la diarrea aguda infecciosa en nens i adults

- Prevenció de la diarrea associada a antibiòtics en nens i adults

- Algunes malalties inflamatòries intestinals (ex. colitis ulcerosa)

- Millora dels símptomes causats per la mala digestió de la lactosa

- Millora d’alguns símptomes de la síndrome de budell irritable

- Prevenció de l’enterocolitis necrotitzant en nounats preterme

Hi ha altres situacions en què els probiòtics podrien ser útils en un futur, però encara falten més estudis que n’avalin l’ús. En persones sanes, poden ajudar a reduir el plor en nens amb còlics del lactant, reduir episodis de febre i diarrea en nens i reduir la durada dels refredats.

Per altra banda, hi ha els prebiòtics. Aquestes substàncies serveixen per potenciar el creixement dels microorganismes en el budell. Són com un complement energètic per a la flora bacteriana. Són complementaris dels probiòtics.

* RECORDEM QUE….

>>  En el nostre budell hi ha microorganismes beneficiosos per a la salut, anomenats flora bacteriana intestinal.

>> Aquests microorganismes s’encarreguen de fermentar diferents elements i produeixen substàncies beneficioses per la salut.

>> Com a exemples de beneficis per a la salut podem citar la reducció de la incidència o gravetat de les infeccions gastrointestinals i la millora de les defenses de l’organisme i de les funcions intestinals.

>> Pel que fa a la seguretat, en principi difícilment poden causar problemes infecciosos, però sí que s’ha anar en compte en pacients immunodeprimits que prenen probiòtics

>> Els prebiòtics serveixen per potenciar el creixement dels microorganismes beneficiosos.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris