Avui tancat 972 47 73 88 663504332 663504332
Temps de lectura 2 min.

* De què parlem?

Qui no ha sentit a parlar de polls entre la mainada, en estades de colònies o en la tornada a l’escola? Potser, fins i tot, ens han portat algun mal de cap per eliminar-los. Doncs bé, mirem d’aprendre’n alguna cosa més.

Els polls són uns insectes que viuen exclusivament en l’ésser humà. N’hi ha de tres espècies diferents en funció del lloc on els trobem: els polls del cap, els del cos i els del pubis.

El poll del cap és de color grisenc, no té ales i  viu entre els cabells. També el podem trobar en celles, pestanyes i barba. S’alimenta de sang que obté del cuir cabellut quan pica les persones. Cada femella posa entre cent i tres-cents ous (llémenes) que queden fortament adherits al cabell.

Els polls poden passar d’una persona a una altra per contacte directe, ja sigui amb els cabells o per mitjà de pintes, per exemple, que hagin estat en contacte amb els cabells d’una persona infectada. El principal símptoma és la picor i les ganes de rascar-se.

* Què es pot fer per prevenir els polls?

Calen mesures higièniques per fer una bona prevenció dels polls:

1. Rentar amb freqüència els cabells als nens.

2. Pentinar diàriament els cabells, i després netejar les pintes i els raspalls.

3. Evitar compartir els estris de neteja personal.

4. Es desaconsella l’ús de locions i xampús com a prevenció. Aplicats de manera inadequada poden afavorir la creació de resistències.

5. És molt important l’hàbit de revisar el cap dels nens un o dos cops per setmana, sobretot darrere les orelles, el clatell i el serrell.

6. Sempre que hi hagi risc de contagi és aconsellable protegir-se aplicant un esprai repel·lent.

En cas de detectar polls als nostres fills cal comunicar-ho a l’escola per evitar contagis i desinfectar la roba, els llençols, les pintes, els raspalls, les estores, etc. (a la rentadora a55ºC com a mínim). Així mateix, hem d’utilitzar un producte adequat com a tractament com més aviat millor. Quan l’apliquem, hem d’insistir més a la zona de la nuca i darrere les orelles, que és on es posen més els polls. Seguidament, amb el cabell  moll, hem de retirar els polls i les llémenes mortes amb ajuda d’una pinta de pues fines metàl·liques. És recomanable repetir el tractament passats entre set i deu dies.

* RECORDEM QUE…

>>  Els polls són uns insectes que viuen exclusivament en l’ésser humà.

>> Poden passar d’una persona a una altra per contacte directe.

>> L’eliminació total dels polls requereix temps i dedicació.

>> És molt important l’hàbit de revisar el cap dels nens un o dos cops per setmana.

>> Una vegada s’ha vist que hi ha infestació, cal fer el tractament com més aviat millor, amb un producte adequat.

>> No es recomana l’ús de locions o xampús de manera preventiva. Sí que podem fer servir  esprai repel·lent, un cop cada tres o quatre dies.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris