Avui: 09:00-13:30 h , 16:30-20:00 h 972477388 663504332 663504332
Temps de lectura 2 min.

* De què parlem?

La hidratació és fonamental per a la vida. El nostre organisme necessita aigua per funcionar correctament. Això és especialment important en algunes situacions i edats. No és estrany que durant l’estiu aquesta necessitat és faci més rellevant. Ens hem de mantenir hidratats, ja que amb la calor augmenta el risc de deshidratació.

L’aigua no engreixa, no aporta calories, com sí que ho fa l’alcohol. Cal beure aigua sovint, en qualsevol moment del dia, segons les necessitats de cadascú. Però hem de tenir en compte que, tal com hem dit abans, hi ha diferents etapes i situacions en les quals s’ha de donar una importància especial al consum d’aigua. És el cas de la gent gran i els infants, i durant l’època de creixement, quan es fa activitat física o un esforç moderat o intens, en període d’alletament, quan es té febre o diarrea o quan es pren fibra per al restrenyiment. En tots aquests casos beure aigua és especialment important perquè l’organisme funcioni de manera correcta.

I les begudes refrescants poden substituir el consum d’aigua? No ben bé. Es pot completar la hidratació amb refrescs, sucs de fruita, infusions etc. Però cal tenir en compte que les begudes refrescants aporten una quantitat important de sucre afegit. Han de ser complementàries al consum d’aigua però no la poden substituir.

L’augment de temperatura de l’estiu, juntament amb un consum baix de líquids, ens pot portar a una situació de deshidratació, que al final pot derivar en l’empitjorament de malalties cròniques de base, insolacions, desmais i cops de calor. Si no ens hidratem bé, la temperatura del cos pot augmentar i produir símptomes com ara mal de cap, nàusees, pell enrogida, set intensa, somnolència i, en els casos més greus, pèrdua de consciència. Això ens ha de fer reflexionar sobre el tema que estem tractant i la importància de l’aigua en la nostra salut.

* Què es pot fer per prevenir la deshidratació i el cop de calor?

Després del que hem estat dient es pot endevinar fàcilment:

1. Cal beure aigua, segons les nostres necessitats, quan els cos ens ho demani i fins i tot abans, per mantenir un bon nivell hídric a l’organisme.

2. A part de mantenir-se hidratat, és bo buscar els llocs d’ombra on poder descansar fora de la influència directa del sol.

3. Si sortim a fer exercici a l’aire lliure, no ho hem de fer a ple dia quan el sol és més fort.

4. Durant l’època estival, cal usar roba fresca i lleugera.

5. En cas de cop de calor, o si detectem que algú pot patir-lo, hem de trucar a urgències i, mentrestant, aplicar compreses humides i fredes.

* RECORDEM QUE….

>> L’aigua és fonamental per a la vida.

>> A l’estiu ens hem de mantenir hidratats, ja que la calor augmenta el risc de deshidratació.

>> Refugiar-nos a l’ombra pot ser una bona solució per evitar el sol a les hores centrals del dia.

>> Si volem fer exercici hem d’evitar les hores de sol més fort.

>> Si sospitem que algú pot està patint un cop de calor, hem de trucar a urgències i mentrestant aplicar-li compreses humides i  fredes.

Podem complementar aquesta informació amb el consell de salut de la web  “Onada de calor i medicaments”.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris