Avui tancat 972 47 73 88 663504332 663504332
Temps de lectura 3 min.

* De què parlem?

Quan arriba la primavera comencem a adonar-nos de les imperfeccions del nostre cos i volem solucions miraculoses per tal de lluir una bona figura. La cel·lulitis és una de les grans protagonistes dels cànons estètics. Es tracta d’una acumulació de teixit adipós en determinades zones del cos (malucs, cuixes, abdomen, glutis, interior de genolls i braços) molt més freqüent en dones (90% dels casos) que en homes (10%). Els estrògens, una hormona sexual femenina, hi tenen un paper agreujant, ja que incrementen l’activitat de les cèl·lules adiposes. Tot i això, els factors que poden contribuir al desenvolupament de la cel·lulitis són molt diversos.

La reserva de greix de l’organisme està regulada per un equilibri entre la lipogènesi i la lipòlisi, o el que és el mateix, la formació i la destrucció del greix. En la cel·lulitis es dóna una acumulació de teixit adipós, toxines i aigua sota la pell, que produeix alteracions en el teixit conjuntiu i el col·lagen, juntament amb problemes de microcirculació. Com a resultat es manifesta la famosa “pell de taronja”.

El desenvolupament  de la cel·lulitis és progressiu, i pot presentar diversos nivells de formació, del grau I al IV. En l’estadi I no es manifesten símptomes clínics. Simplement comença l’acumulació de greix i es produeix un alentiment del flux venós i limfàtic. En el següent grau, el II, ja es manifesta la pell de taronja, com a problema estètic, amb un empitjorament circulatori. En el grau III, augmenten els problemes circulatoris, amb alteracions de la hipoderma amb dipòsits de col·lagen, que fan que ja es tracti d’un problema patològic. Finalment, en l’últim grau, el IV, ja hi ha nòduls durs que comprimeixen els nervis i els capil·lars.

* Què es pot fer per prevenir aquest problema? Es pot tractar?

1. En primer lloc, cal dur una alimentació equilibrada, i evitar menjars amb moltes espècies i dietes d’alt contingut calòric.

2. Cal reduir el consum d’alcohol i de sal i beure molts líquids (aigua, te sense teïna, sucs de fruita natural...).

3. Cal reduir el consum de tabac, ja que redueix l’aportació d’oxigen de les cèl·lules.

4. Cal fer exercici moderat. La vida sedentària dificulta l’eliminació de toxines.

5. L’estrès i l’ansietat afavoreixen l’augment d’unes substàncies fisiològiques (catecolamines) que amb altes concentracions fomenten l’acumulació de greixos.

6. En seure, no s’han de creuar les cames, ja que això dificulta la circulació sanguínia. Així mateix, cal evitar la roba ajustada i sabates amb talons massa alts o totalment planes.

7. Cal evitar banys o dutxes amb aigua molt calenta. És millor usar aigua freda per activar la circulació.

8. La indústria dermocosmètica ens ofereix multitud de productes (cremes, gels, espumes…) que, aplicats en forma de massatges i amb constància, ajuden a endarrerir i/o millorar aquest problema estètic. És essencial ser constants en l’aplicació per tal de poder veure resultats.

9. Per via oral, ens podem ajudar amb infusions de diverses plantes (carxofa, boldo, fucus, ginkgo...) i amb nutricosmètics (te verd, carnitina, diverses algues...).

10. Els mètodes físics i mecànics (ultrasons, termoteràpia, pressoteràpia, drenatge limfàtic, cavitació, làser de baixa intensitat, etc.) han de ser aplicats per un professional.

* RECORDEM QUE….

>> La cel·lulitis consisteix en l’acumulació de teixit adipós en determinades zones del cos.

>> És molt més freqüent en dones, entre altres coses a causa dels estrògens.

>> En les primeres fases només es tracta d’un problema estètic però si evoluciona més pot resultar realment un problema patològic.

>> Portar una vida sana, amb una dieta equilibrada i exercici més o menys prolongat, ens ajudarà a millorar-la.

>> Els tractaments tòpics locals amb productes cosmètics adequats estan al nostre abast per poder endarrerir i/o millorar el problema estètic.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris