Avui tancat 972 47 73 88 663504332 663504332

CAMPANYA DE SALUT: INSOMNI, ESTRÈS I ANSIETAT

Estrès i ansietat moltes vegades s'utilitzen com a sinònims, ja que en els dos casos es produeix una reacció d'activació fisiològica.

L'estrès és un procés natural d'activació de l'organisme que ens permet respondre i adaptar-nos a les situacions noves, representin o no una amenaça o un perill. Els símptomes de l'estrès són variables en funció de cada persona, l'entorn social i dels factors desencadenants. Sovint es manifesta insomni, ansietat, impulsivitat, irritabilitat i dificultat per concentrar-se.

Si volem prevenir l'estrès i l'ansietat cal realitzar activitats qie permetin renovar-se fisicament, mantenir una dieta saludable, fer exercici físic, evitar l'automedicació, organitzar el nostre temps i evitar la sobrecàrrega d'obligacions. Uns hàbits saludables i una psicoteràpia per modificar els factors emocionals ens poden ajudar en aquesta situació.

Pel que fa a l'insomni es pot manifestar com a dificultat per agafar el son o per mantenir-lo. L'estrès i l'ansietat són dues de les possibles causes. Si regulem els horaris, evitem substàncies excitants, sopem lleuger i fem activitats relaxants abans d'anar a dormir, és una manera de prevenir aquest problema.

Per a més informació pots consultar el nostre consell de salut sobre "El son" i venir a recollir tota la informació sobre la campanya de salut vigent a la teva farmàcia.  Demana'ns consell!!!